Денис Коутс - британският основател и изпълнителен директор на компанията

...
 Денис Коутс - британският основател и изпълнителен директор на компанията
Коментари Харесай

Тази британка е 10 пъти по-богата от кралицата

 Денис Коутс - английският създател и изпълнителен шеф на компанията за онлайн залагания bet365, е над 10 пъти по-богата от кралица Елизабет II.
51-годишната Коутс разполага с чисто положение от 2.5 милиарда $ с помощта на мажоритарния си дял в bet365, сочи Bloomberg Billionaires Indes.

През предходната седмица британката се причисли към 500-те най-богати хора в света за първи път в кариерата си. Тя е единствената жена измежду 17-те английски милиардери, попадащи в класацията на най-богатите, където компания й вършат хора, като създателя на Virgin Group Ричард Брансън.

Основана при започване на новия век, bet365 се качи на гребена на вълната на
залагането на спортни събития в интернет. Компанията разгласи рекордни финансови резултати за последната година (към края на 25 март), откакто в продължение на десетилетие записва перманентни растежи в приходите си.

Печалбите порастват, даже на фона на информацията, че компанията печели и с помощта на
хазартна интензивност измежду подрастващите. Около 6% от лицата на 16-годишна възраст са залагали онлайн през тази година посредством сметки на родители или настойници, разкрива английският хазартен регулатор.

Освен че
хазартът направи Коутс един от най-богатите хора в света, положителните резултати на bet365 я трансфораха и в най-високоплатения шеф във Англия.

Тя е получила 282 млн. $ от компанията за последната година, което е 10% повече по отношение на преходния 12-месечен интервал. Тя е получила и над 40 млн. паунда под формата на дял. Bet365 е изплатило над 550 млн. паунда на акционерите си през последните 10 години, сочат калкулации на Bloomberg.

Кариерата на Коутс се дължи значително на нейното семейство, което има останалата част от капитала на bet365.

След като Коутс взима тапия по иконометрия от Sheffield University, тя стартира образование за счетоводител, взимайки дребна верига от пунктове за
залози, които са едно от притежанията на нейния татко по това време.

Коутс става ръководещ шеф на бизнеса на 22-годишна възраст. След като разраства физическия бизнес, тя взема решението за нахлуване на онлайн пазара. Освен bet365, Коутс и нейното семейство имат футболния тим Стоук Сити.

Коутс е почетена от кралицата през 2012 година за нейната социална активност и бизнеса й.

92-годиният монарх има към 420 млн. $ под нейн пряк надзор.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР